2020. december 14., hétfő

Wartburg 313

 

Magyarországra, 1958-ban a 313-1 Sport típusból csak 3 darabot hoztak be és itthon többek között olyan legendás színészek kaptak belőlük, mint Bárdy György és Kazal László.
Korabeli filmekben is feltűntek Sportok, például a Szélhámosnő és a Kölyök című film. Ez utóbbiban kettő is szerepelt, melyek a CA-06-34 és a CA-53-54-es rendszámot viselték.
Ebben a blogban, a nagy valószínűséggel Bárdy György úr autójának felújítását követhetjük nyomon ami a CR-831-es rendszámot viselte. A restaurálás célja a nemzetközi Oldtimer vizsga minősítés elérése, ami a Németországban levő jelenlegi 313-1 Sport Wartburgok esetében eddig is eddig csak 1 darab kapta meg...



7 megjegyzés:

  1. Bár ez a tipus némi extremitást tükröz, azért valóban időtálló szépség.De a standard kivitel,- amivel piros szinben találkoztam a közelmúltban-ha megtalálom, és sikerül akkor fölteszem- valódi karosszéria dizájn
    szépség! Különösen a korabeli, de némely aktuálissal szemben!

    VálaszTörlés
  2. A harmadik meg a Rajz Jánosé volt.

    VálaszTörlés
  3. Én láttam egyet annó a Balatonnál.Az nem tudom milyen Wartburg volt típus szerint.A karosszéria olyan alacsony volt,hogy az első keréknél egy kidudorodás volt a keréknek.3 porlsztója volt.Egészen más volt a karosszériája.Mindenki csodálta.

    VálaszTörlés
  4. Kiabrandito a karoszeria ugyetlen szepsege utan a motor barbar pofogese.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a "barbár" módra pöfögő motor pont úgy rendben volt a maga idejében mint a mai 3henger+turbo pöcsköszörűk.

      Törlés
    2. Valóban szép autó.Nem volt szerencsém látni.Köszi,hogy itt láthatom.Ma olyan egyformának tűnnek az autók /tervezései/mintha egy ponyvával lenne mind letakarva.

      Törlés

Ezt is látnod kell

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...