2017. szeptember 21., csütörtök

Hogyan mesélném el egy messziről jött idegennek a magyarok eredetét?

 Őseink eredetéről a tudósok a mai napig különböző elméleteket találnak ki, és vitatkoznak. Egyesek szerint a magyarok ősei nem is az ősmagyarok voltak. Én ezt egy egészen elképesztő dolognak tartom, éppen ezért tetszik, és ebben a szellemben magyaráznék a szerencsétlen turistának, ha egyáltalán érdekli. Feltéve persze, ha a tanár néni gondoskodik tolmácsról, mert én messziről jött nyelveken sajnos nem beszélek.

 Honfoglaló őseink hajótörött marslakók voltak, zöld színük volt, hatalmas fülük, és a fejük tetején csápok, mint a csigáknak. Átlagosan egy méter magasak voltak fejenként. A mi éghajlatunkon viszont szépen fejlődni kezdtek, így ma már nem ritkák a két métert is elérő példányok. Közben a csápjaikat is elvesztették, de a színük csak jóval később, a messziről jött idegen hittérítők hatására változott a mostanira.
Különböző népeket találtak itt a Kárpát-medencében, például avarokat, szittyákat, óbolgárokat meg dákokat. Voltak, akikkel előnyös üzleteket kötöttek, másokat leöldöstek, vagy egyszerűen kitették őket a zöld határon. Legcudarabbul a dákokkal bántak: könyvtáraikat felégették, egyetemeiket bezárták, és teljesen leigázták őket.
Mire őseink teljesen elmagyarosodtak, kitűnően megtanultak lovagolni, nyilazni és kalandozni. A fél világ rettegett a magyaroktól, főleg a nyilaiktól. Rengeteget gyilkoltak meg raboltak Európa- szerte. Persze a többi nép is azt tette, de azok akkor már keresztények voltak.
Később a magyarok is fölvették a kereszténységet, akkor főleg egymást gyilkolták. De volt, akit csak megvakítottak. Amikor emiatt vészesen fogyatkozni kezdett a népesség, befogadtak különböző más népeket, akik lassan mind magyarrá váltak, kivéve a kisebbségeket. Ez a folyamat különben ma is tart, ezt nevezzük hagyományőrzésnek.
Lényegében a honfoglalás és az államalapítás dicsőséges tettei voltak őseinknek, ezekről mi, az utókor mindig nagy elfogultsággal emlékezünk meg.

 Dióhéjban ennyit mondanék el egy messziről jött idegennek, persze, ha további részletek (a magyar konyha kialakulása stb.) érdeklik, kérdéseire szívesen válaszolok. Remélem, ez a rövid ismertetésem nem riasztja el a messziről jött idegen turistát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...