2014. december 22., hétfő

RÉGI FOTOGRÁFIÁK KÖZÖTT 1.


1939. Baleset megelőző felhívás. A 7-es út balatoni szakaszán az enyingi elágazásnál volt. Egészen a negyvenes évek végéig, amikor ellopták. A csupasz alváz még a hatvanas évek végén megvolt. Bojár Sándor fotóművész képe.

 
1967. Rotterdam. Puskás berágott és tökön rúg egy Feyenoord szurkolót.


Komló, Pécsi útról 1948 körül


1960. Harold Whittler siket kisgyerek hallókészülékkel először hall hangot életében belsőfül műtétje után.


1914. Német-angol frontbarátság a karácsonyi spontán tűzszünet idején. A katonák maguktól döntöttek a harcok felfüggesztéséről és focimeccset is játszottak a senki földjén.
"A kép tuti későbbi. Valszeg egy fogságba esett sebesült brit katona. Valamikor az 1916-18-as időszakból. 1914-ben még egyik hadviselő fél sem rendelkezett acélsisakokkal. 1915-től kezdtek el terjedni az antant oldalon a németeknél meg a jellegzetes sisakjuk 1916-tól.
en.wikipedia.org/wiki/Stahlhelm"1954. Hemingway bokszol afrikai kirándulása alkalmával. Másnap lezuhant repülőgépével, de túlélte!


1967. Svédországban 1967-ben tértek át a jobb oldali közlekedésre. A szabályváltozás napján reggel ez történt.


1882 körül. Jesse James anyja meggyilkolt fia sírjánál. James a kései vadnyugat leghíresebb banditája volt. Bandatársa Robert Ford ölte meg vérdíjért a fegyvertelen Jamest, hátulról. Sírfelirata a következő:

"Jesse James
Meghalt 1882. április 3-án
Élt 34 évet, 6 hónapot és 28 napot
Egy gyáva áruló gazfickó lőtte le, aki nem érdemli meg, hogy nevét ideírják."

További érdekesség a képről: Jesse anyjának kezét leszakította egy bomba, amelyet a James megölésére felbérelt Pinkerton detektívügynökség embere hajított be a bandita feltételezett lakhelyére. ahol viszont Jesse helyett édesanyja és kiskorú féltestvére tartózkodott. A nő karját leszakította a robbanás, a kisfiú pedig életét vesztette. A tett brutalitása nem különbözött Jesse tetteitől...

Életét számtalan ponyvaregény és film is megörökítette. Érdekesség, hogy az 1921-ben készült filmben a híres bandita szerepét fia, ifjabb Jesse James játszotta.1960. A Kossuth-híd bontása.


1917. Belgium. Vörös Keresztes mentőkutya sebét kötözi egy katona.


1980. Michael Jackson és Freddie Mercury a színfalak mögött. The Los Angeles Forum

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...